Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ο ΑΔΜΗΕ αναζητά συμβούλους για την επιχειρησιακή του αναδιοργάνωση στα ευρωπαϊκά πλαίσια

Ο ΑΔΜΗΕ προχωρά σε διαγωνισμό για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επιχειρησιακή αναδιοργάνωση με στόχο την ευθυγράμμιση του λειτουργικού και οργανωτικού της μοντέλου, στις ανάγκες συνθήκες που διαμορφώνονται από την επικείμενη σταδιακή εφαρμογή της "Ενιαίας Πανευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικής Ενέργειας".
Όπως αναφέρεται στη σχετική διακήρυξη, στόχος του έργου είναι η επανεξέταση και εναρμόνιση της οργανωτικής δομής του ΑΔΜΗΕ και η αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων (ανθρώπινων, τεχνικών, οικονομικών), σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές οργάνωσης και λειτουργίας, καθώς και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία για την απόκτηση αναγνωρισμένων Διεθνών Πιστοποιήσεων και Προτύπων που έχουν λάβει και οι άλλοι Ευρωπαϊκοί TSOs, λαμβάνοντας υπόψη τους λειτουργικούς, ρυθμιστικούς και νομικούς περιορισμούς, στους οποίους υπόκειται ο ΑΔΜΗΕ.
Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει τα εξής στάδια:

ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Μελέτη της υφιστάμενης οργανωτικής δομής, των αρμοδιοτήτων και της στελέχωσης των επιχειρησιακών μονάδων, καθώς και των συνεργειών που αναπτύσσονται μεταξύ τους.
ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ/ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες όπως ενδεχόμενοι κίνδυνοι, μη ορθολογική χρήση των διαθέσιμων πόρων, δραστηριότητες 1 ISO 14001/2004 (Σύστημα Περιβαλλοντικής διαχείρισης) ISO 9001/2008 (Διαχείριση Ποιότητας σε είδος παρεχόμενης υπηρεσίας) OHSAS 18001/2007 (Πρότυπο διαχείρισης για Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία) Διακήρυξη ΔΑΠΜ-41601 / Τεύχος 1 «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» Σελίδα 5 από 8 με έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού, αλληλοεπικαλύψεις ή κατακερματισμός αρμοδιοτήτων, έλλειψη συνεργειών που θα επέφεραν καλύτερη απόδοση, ταχύτερη ανταπόκριση, οικονομίες κλίμακας κλπ.
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ (BENCHMARKING) Σύγκριση της οργανωτικής δομής της εταιρείας με την οργανωτική δομή των άλλων Ευρωπαϊκών TSOs, λαμβάνοντας υπόψη τους κρίσιμους παράγοντες και περιορισμούς που υφίστανται, και παρουσίαση των σχετικών αποτελεσμάτων (πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα). ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Υποβολή πλήρως αιτιολογημένης πρότασης επιχειρησιακής αναδιοργάνωσης του λειτουργικού και οργανωτικού μοντέλου του ΑΔΜΗΕ, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών TSOs, η οποία θα εξασφαλίζει την πλήρη αξιοποίηση του συνόλου του υπηρετούντος προσωπικού, καθώς και όλων των διαθέσιμων τεχνικών και οικονομικών πόρων.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας που θα προκύψει από την υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης, δηλαδή του οφέλους, του κόστους, των ευκαιριών και των κινδύνων που σχετίζονται με αυτή. Κατά την αξιολόγηση θα πρέπει να συνυπολογιστούν το ρυθμιστικό πλαίσιο, τα χαρακτηριστικά και οι περιορισμοί της Εταιρείας, η βέλτιστη διαχείριση των υφιστάμενων πόρων (ανθρώπινων, τεχνικών, οικονομικών), η επίδραση της αναδιοργάνωσης στην λειτουργία της Εταιρείας και στις σχέσεις μεταξύ των τμημάτων κλπ. 2.3.6. Μετά την έγκριση / αποδοχή των παραδοτέων από τον ΑΔΜΗΕ, ο Ανάδοχος θα προβεί στη σύνταξη του φακέλου με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έγγραφα, τα οποία αφορούν στην τροποποίηση της οργανωτικής δομής, προκειμένου να υποβληθεί αρμοδίως για έγκριση σύμφωνα με το ν.4001/ 2011, ως εκάστοτε ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου