Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

"ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ"

                   ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ



ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Την Τρίτη 4-2-14 συζητήθηκε στη Βουλή κατ’άρθρο το νομοσχέδιο που αφορά την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι του Ομίλου ΔΕΗ, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην Αθήνα και πορεία στην Βουλή, ενώ νωρίτερα τα προεδρεία των συλλόγων συναντήθηκαν με την ηγεσία του Υπουργείου Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Η τελική ψηφοφορία του κατάπτυστου νομοσχεδίου θα διεξαχθεί την Πέμπτη 6-2-14 και μέχρι τότε θα ισχύσουν τα απεργιακά μέτρα που έχουν εξαγγελθεί.

Στην συνάντησή μας με τον Υπουργό, Υφυπουργό και τον Γενικό Γραμματέα, κάναμε ύστατη προσπάθεια για την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Η απάντησή τους ήταν αρνητική, διότι κατ’αυτούς αποτελεί ισχυρή επιλογή της κυβέρνησης.

Αναφέρθηκαν και στην επικίνδυνη διάταξη του άρθρου 5, που είχαμε καταγγείλει με το ψήφισμά μας, η οποία ως γνωστό επέτρεπε, να γίνει με Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις η περαιτέρω πώληση του Ομίλου ΔΕΗ. Μετά την έντονη αντίθεσή μας για την διάταξη αυτή, τελικά την απέσυραν.   

Αξίζει, όμως, να αναφέρουμε ότι κατά την συζήτηση αποκαλύφθηκε από τον Υπουργό ότι κατατίθεται τροπολογία η οποία δίνει αυξήσεις στα στελέχη, αφού δεν επιτρέπει μειώσεις μισθών πάνω από το 50% σε σχέση με τον περιορισμό των μισθολογικών δαπανών του 2009.

Όπως γίνεται αντιληπτό μία τέτοια διάταξη δεν ήταν δυνατόν να περάσει από την Βουλή, γιατί  προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, δηλαδή την ώρα που πουλιέται ο ΑΔΜΗΕ, να δίδονται αυξήσεις σε στελέχη της επιχείρησης.   

Παρακολουθούμε το θέμα και σχεδιάζουμε από εδώ και πέρα την δράση μας σε σχέση με την νομική μας παρέμβαση, για την μη υλοποίηση του κατάπτυστου αυτού νόμου.



·        Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.

·        Να μην γίνουν μεμονωμένες και αποσπασματικές κινήσεις.

 ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ

ΕΤΕ/ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ    ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ      ΣΕΠ/ΔΕΗ  ΠΑΣΥΒ    ΠΑΣΕΒ    ΠΑΣΠΑ  
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΕΝΩΣΗ   ΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ           ΣΟΜΗΧ       ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ   ΑΗΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ      ΣΕΠΥΔ ΣΠΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜ.ΑΔΜΗΕ    
ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου