Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Συναντήσεις του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Υγείας & τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ



 Στις 27/2/2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με

τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη παρουσία των Δ/ντών Ανθρώπινου Δυναμικού ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ κύριους Γ.Δαμάσκο και κ. Μ.Παναγιωτάκη, αντίστοιχα, του στελέχους της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΗ Κ.Αντωνέλλου, του Δ/ντή των Πολυιατρείων κ. Πατερομιχελάκη και της Προέδρου του Συλλόγου Ιατρών κας Φραγκάτου.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

1.Η δημιουργία και η λειτουργία πολυιατρείου στην Αττική και η συνέχιση της λειτουργικής αυτοτέλειας των ΠΕΚΑ

Υγειονομικές Επιτροπές

2.Διακοπή της απόσπασης και επιστροφή σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ του μη αξιοποιημένου προσωπικού από τις πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας (ΓΑΠ).

3.Ρύθμιση (έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τροποποίηση ΚΥΑ του 2008 όσον αφορά στις προαγωγές του αποσπασμένου προσωπικού της ΔΕΗ στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας.

4.Ρύθμιση – συγκρότηση Επιτροπής περί χαρακτηρισμού ατυχημάτων ως εργατικών και επαγγελματικής νόσου.

Από τη συζήτηση διεφάνη η θετική επί της αρχής ανταπόκριση του Υπουργού ο οποίος και όρισε υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου για την επίλυση των εκκρεμοτήτων. Ορίστηκε δε, νέα συνάντηση με την ΓΕΝΟΠ για την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014.
Επίσης, το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ συναντήθηκε με τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ και από την ενημέρωση που έγινε και τη συζήτηση που ακολούθησε, επιβεβαιώθηκαν δεσμευτικά τα εξής:
Α.Σχετικά με το Ν 4023 που προβλέπει τη δυνατότητα επιστροφής στο ΔΕΔΔΗΕ των αποσπασμένων συναδέλφων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΤΑΠ-ΔΕΗ . Η Διοίκηση συμφώνησε για την επίλυση του θέματος η οποία και αναμένεται εντος του Μαρτίου ,με υπουργική απόφαση.
Β. Επιβεβαιώνεται η έγκριση για 540 προσλήψεις κυρίως τεχνικού προσωπικού που θα καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες του ΔΕΔΔΗΕ. Ήδη, το θέμα βρίσκεται στο ΑΣΕΠ και αμέσως μετά θα βγει η προκήρυξη.
Γ.Το πενταετές πρόγραμμα για το μέλλον του ΔΕΔΔΗΕ εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και αναμένεται η έγκριση του από το ΥΠΕΚΑ, η οποία θεωρείται δεδομένη. Η Διοίκηση δεσμεύτηκε να παραδώσει αντίγραφο του προγράμματος στη ΓΕΝΟΠ για ενημέρωση επί του σχεδίου. Από τη συζήτηση πρόεκυψαν σοβαρά θέματα και δημιουργήθηκαν προβληματισμοί που έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα του ΔΕΔΔΗΕ και των εργαζομένων σε αυτόν. Η Ομοσπονδία παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα τοποθετηθεί όταν θα έχει πλήρη γνώση για το πενταετές πρόγραμμα.
Δ. ΕΣΣΕ. Συμφωνήθηκε η συγκρότηση επιτροπής ΔΕΔΔΗΕ-ΓΕΝΟΠ για την επεξεργασία – εξειδίκευση συμπληρωματικής ΕΣΣΕ. Το έργο της επιτροπής θα ολοκληρωθεί εντος διμήνου και θα παραδοθεί στα ενδιαφερόμενα μέρη.


Γραφείο Τύπου
ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου