Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΔΑΚΕ:ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΡΟΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΟΥΣ “ΕΦΙΑΛΤΕΣ”

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρος ο πραγματικός ρόλος της Τρόικα και οι μεθοδεύσεις των τοκογλύφων εντολοδόχων της για τη μετατροπή της Ελλάδας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, σε ένα πτωχευμένο προτεκτοράτο ασιατικού τύπου. Οι “μάσκες” πέφτουν. Οι “κουκουλοφόροι” που συμμετέχουν εδώ και δυόμισι χρόνια σαν σύγχρονοι “εφιάλτες” στο ολοκαύτωμα του Λαού και του Έθνους αποκαλύπτονται.
Η επίθεση σε βάρος του κόσμου της εργασίας κλιμακώνεται ενώ η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου υπέρ ξένων και εγχώριων μεγαλοεργοδοτών εντείνεται. Οι τελευταίες απάνθρωπες απαιτήσεις των δανειστών μας αποτελούν το πιο ανάλγητο και καταστροφικό μείγμα πολιτικής που έχει προταθεί ποτέ σε χώρα του λεγόμενου αναπτυγμένου κόσμου. Η λεηλασία της κοινωνικής δικαιοσύνης συνεχίζεται και η αποκαθήλωση του εργατικού δικαίου ολοκληρώνεται καταδικάζοντας την κοινωνία στην ακραία φτώχεια και την πραγματική οικονομία σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα τους δεν βγαίνει!!! Σε τρία χρόνια η ανεργία εκτινάχθηκε στο 30% και στους νέους σκαρφάλωσε στο 55%!!! Το χρέος από το 119% του ΑΕΠ το 2009, πήγε στο 167% το 2011 με τάσεις ανόδου για το 2017 στο 187% του ΑΕΠ!!!
Οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο η μια μετά την άλλη και σε 440.000 οικογένειες δεν μπαίνει ούτε ευρώ στο σπίτι τους!!!

Ολοκληρωτική καταστροφή!!! Άραγε που μας οδηγούν, αν όχι στη διάλυση;
Οι τροϊκανοί απεργάζονται την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, κατεδαφίζοντας και το τελευταίο θεσμικό “προπύργιο” των εργασιακών διεκδικήσεων, ώστε το κράτος να νομοθετεί υπό την ομηρεία τους μισθούς ανέχειας. Επιβουλεύονται τον εξευτελισμό των αποζημιώσεων προκειμένου να διευκολύνουν ανέξοδες μαζικές απολύσεις στον Ιδιωτικό Τομέα δημιουργώντας νέες στρατιές ανέργων για να προωθήσουν ακόμη πιο φθηνές μορφές ευέλικτης απασχόλησης.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος βαφτίζοντας το κρέας –ψάρι!!!
Είναι δυνατόν να θεωρείται σωστός δρόμος αυτός που φτωχοποιεί την κοινωνία;
Είναι δυνατόν να θεωρείται ΠΡΟΟΔΟΣ η κατάργηση των τριετιών, η κατάργηση των Σ.Σ.Ε., η κατάργηση του 8ώρου και του 5νθημέρου;
Είναι δυνατόν το κράτος να παριστάνει τον προστάτη των εργοδοτών και τον δυνάστη των εργαζομένων;
Σε ποια Δημοκρατία επικρατεί το “αυτοδίκαιο”;

Συναδέλφισσες -φοι,
Την ώρα που τα συνήθη υποζύγια του συστήματος, το σύνολο των απλών Ελλήνων πολιτών, αγωνίζονται για την επιβίωση των οικογενειών τους και προσφέρουν για την πατρίδα, την ίδια ώρα οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές αγωνίζονται για την πολυτελή διαβίωση τους και παίζουν …ΠΑΡΤΙΔΑ για πάρτι τους, στη πλάτη του λαού!!!
Μισθωτοί και Συνταξιούχοι συνεχίζουν να αιμορραγούν -με περικοπές, φόρους και χαράτσια να διαδέχονται το ένα το άλλο- “σηκώνοντας στην πλάτη τους” σχεδόν εξ ολοκλήρου το “πακέτο” των 11.5 δις που στο “δρόμο” έγιναν 13.5δις. Σε ποιά οικονομική θεωρία είναι γραμμένο να τιμωρούνται αυτοί που μόνο το 2011 κατέβαλαν φόρους 70 δις € έναντι 3.5 δις των ελεύθερων επαγγελματιών εκ των οποίων ελάχιστα προέρχονται από πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που μετακομίζουν σωρηδόν τις έδρες τους σε φορολογικούς παραδείσους;;;
Πώς;;; την ώρα που αποφασίζεται η περαιτέρω στοχοποίηση των ευπαθών ομάδων και των κοινωνικών επιδομάτων, διατηρείται μια “ομερτά” για την ασυλία των Ληστών του δημοσίου χρήματος και το απόρρητο της περιβόητης “Λίστας” με τους φοροφυγάδες ενώ χαρίζονται 550 εκατ. € στους Τραπεζίτες που δεν έχουν προσφέρει τίποτα από τα δισεκατομμύρια των ανακεφαλαιοποιήσεων.

ΩΣ ΕΔΩ. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την αθλιότητα. Δεν είναι δυνατόν ένας ολόκληρος λαός να εκβιάζεται από 10 τσαρλατάνους. Η σημερινή κυβέρνηση οφείλει να πράξει το αυτονόητο και να αρνηθεί χωρίς δεύτερες σκέψεις τους αδιανόητους παραλογισμούς της Τρόικα. Ας δείξουν επιτέλους ποιός κυβερνά αυτόν τον Τόπο. Η επιβίωσή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη!!!

Η εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών δε μπορεί να “βαφτίζεται” διάσωση και η διάλυση της κοινωνίας δεν είναι αξιοπιστία. Η ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων δεν ονομάζεται διαρθρωτική αλλαγή αλλά “προμελετημένο έγκλημα”, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι “ξεπούλημα” και όχι αξιοποίηση.
Ενώνουμε τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία στη φτώχεια και βάζουν “πωλητήριο” στην Ελλάδα μας. Τα μέτρα δεν έχουν συμφωνηθεί, όχι γιατί μας σέβονται αλλά γιατί μας φοβούνται. Αυτό είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη. Αν συνεχίσουμε με περισσότερη ορμή θα ακολουθήσουν και άλλες. Ο αγώνας μας πρέπει και μπορεί να είναι νικηφόρος, όσο και αν κάποιοι κάνουν τα πάντα για το αντίθετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου