Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ:Οι νεκροθάφτες των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τώρα μας παίρνουν και τις ζωές μας.


ΣΤΙΣ 31-8-2011 σημειώθηκε ένα ακόμη τραγικό ατύχημα στην ταλαιπωρημένη οικογένεια των τεχνικών της ΔΕΗ Α.Ε.  χάρη στην ανευθυνότητα και την πρωτοφανή εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων  φορέων, της Κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών της και φυσικά της Διοίκησης της ΔΕΗ.
Ένας ακόμη συνάδελφος κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια εργασιών στην Περιοχή της Πάτρας, μπροστά στα μάτια των υπευθύνων και είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Είναι το 5ο τραγικό ατύχημα που συμβαίνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. 
Μετά τις πολλαπλές παρεμβάσεις μας στην Κυβέρνηση και στη Διοίκηση της ΔΕΗ για την επικίνδυνη έλλειψη τεχνικού προσωπικού, την εξουθενωτική εργασία σε δυσμενέστατες εργασιακές συνθήκες και φυσικά τα ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, το μόνο που εισπράξαμε είναι  ο εμπαιγμός και η προκλητική αδιαφορία με αποτέλεσμα να έχουμε τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα.
Το μόνο που απασχολεί τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι πως θα ξεπουλήσει τη ΔΕΗ και πόσο χαμηλό είναι το κόστος της ζωής ενός τεχνίτη, γιατί έτσι έμαθε να μετράει τη ζωή μας, με χρηματοοικονομικούς όρους.
Σε αγαστή συνεργασία ο έτερος καπαδόκης, υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης (πρώην Συνδικαλιστής), εξακολουθεί να εμπαίζει  τους εναερίτες τεχνικούς της ΔΕΗ έχοντάς τους εκτός Βαρέων και Ανθυγιεινών  επαγγελμάτων, μήπως περιμένει να σκοτωθούν όλοι και μετά θάνατον να τους το αναγνωρίσει;
Η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει βαρύτατες ευθύνες δια της οκνηρίας  και της αδιαφορίας που την περικλείει χωρίς να κάνει το παραμικρό για την ασφάλεια των εργαζομένων, όταν γνωρίζει για τις σοβαρές ελλείψεις μέτρων ασφαλείας σε πολλές τεχνικές υπηρεσίες μας.
Αλώστε ο κ. Ζερβός στην χθεσινή του ομιλία στους μετόχους της ΔΕΗ, παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, είπε ότι χάρη στη μείωση του μισθολογικού κόστους η ΔΕΗ είναι κερδοφόρα.


Αυτό  το επέτυχαν οι εργαζόμενοι με τις απανωτές μειώσεις μισθών τους, τους συχνούς θανάτους και βαρύτατους τραυματισμούς.  Ο κ. Ζερβός και η Διοίκησή του τι πέτυχε;  Απολύτως τίποτε, εκτός από ένα : την πλήρη διάλυση και απαξίωση της ΔΕΗ.
Είναι ηθικός αυτουργός των τραγικών αυτών περιστατικών των συναδέλφων μας.
Οι νεκροθάφτες των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τώρα μας παίρνουν και τις ζωές μας.
Προφανώς θέλει να πετύχει πιο  σοβαρά πράγματα από το σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή, όπως το ωράριο των εργαζομένων που προκρίνουν κάποιες «περίεργες» εταιρείες που έχει προσλάβει.
Για τα εργατικά ατυχήματα και τις ευθύνες της εξουσίας δεν υπάρχουν εισαγγελείς σε αυτόν το τόπο, στην προκειμένη περίπτωση κωφεύουν.
Μόνο εάν ήταν να ασχοληθούν με τα συνδικάτα θα ήταν πρόθυμοι.
Απαιτούμε την εξαίρεση των προσλήψεων για τους τεχνικούς της ΔΕΗ και την άμεση και παραδειγματική τιμωρία των «ενόχων» όπου κι αν βρίσκονται.
Κύριοι της Κυβέρνησης και της Διοίκησης για σας προέχουν οι αριθμοί και όχι οι άνθρωποι, αλλά ταυτόχρονα εμείς ως ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ έχουμε να σας υπενθυμίσουμε  κάτι πολύ πιο σοβαρό από την εγκληματική σας στάση :

            ΓΙΑ ΜΑΣ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΧΕΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.                                                                                                                                   ΓΙΑ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΟΕΧΕΙ;

Ταυτόχρονα εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη και την αμέριστη συμπαράσταση στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου μας.





 Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου