Τρίτη 5 Απριλίου 2022

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Η Γενική Απεργία στις 6 Απριλίου πρέπει να είναι Μαζική & Δυναμική

 


Η Γενική απεργία της 6ης Απριλίου δεν αποτελεί απλή αντίδραση και αντίσταση στις συνθήκες των τελευταίων μηνών αλλά αποτελεί κραυγή αντίδρασης και αντίστασης στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 14 χρόνια, στην βαθειά κρίση που έχει που επηρεάζει μισθούς, εργασιακές σχέσεις,  προοπτικές, βιοτικό επίπεδο.

Η ανηφόρα που έχουν πάρει οι τιμές σε βασικά είδη και αγαθά, ο κατώτατος μισθός αλλά και το μείζων ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων έχουν δημιουργήσει ένα «πολικό κλίμα» που πλήττει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας την ίδια ώρα  που έχει πολλαπλές συνέπειες σε όλα τα επίπεδα.

Η εποχή και  περίοδος που διανύουμε μας βρίσκουν όλους  να βιώνουμε μία πρωτοφανή,  ταυτόχρονη: οικονομική, υγειονομική, κοινωνική και γεωπολιτική κρίση

Η ανατροπή στο ενεργειακό σκηνικό με τις τιμές ενέργειας και καυσίμων να αγγίζουν δυσθεώρητα ύψη, στην κυριολεξία φέρνουν ζάλη στους καταναλωτές που βλέπουν την τσέπη τους να αδειάζει και το βιοτικό τους επίπεδο να κατρακυλά.

Με την απεργία της Τετάρτης: Διεκδικούμε  και Απαιτούμε μέτρα προστασίας του εισοδήματός, αποτροπή της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων & εκποιήσεων του εθνικού πλούτου και την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.

  • Απαιτούμε Λύσεις
  • Απαιτούμε Αξιοπρέπεια
  • Απαιτούμε Ανάπτυξη

Λέμε όχι στην Ακρίβεια, στην Φτώχεια, στις Ανισότητες

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – ΚΗΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης 6 Απριλίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις ανά τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου