Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Η ΔΕΗ παραμένει ο μεγαλύτερος με διαφορά προμηθευτής στο ΚΟΤ και τους πολύτεκνους

Η ΔΕΗ παραμένει ο μεγαλύτερος με διαφορά προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας για τις κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται τα ειδικά εκπτωτικά τιμολόγια (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και Τιμολόγιο Πολυτέκνων), σύμφωνα με τα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που προσδιόρισε το αντάλλαγμα το οποίο δικαιούνται οι προμηθευτές (ΔΕΗ και εναλλακτικοί) για την παροχή το 2017 των εν λόγω εκπτώσεων στις ομάδες πληθυσμού που τις δικαιούνταν.
Συγκεκριμένα, το αντάλλαγμα για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο το 2017 είναι 55,2 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 55 εκατ. είναι το αντάλλαγμα που αντιστοιχεί στη ΔΕΗ και για το τιμολόγιο πολυτέκνων (το οποίο εν τω μεταξύ έχει καταργηθεί και οι δικαιούχοι ανάλογα με την οικογενειακή και οικονομική τους κατάσταση εντάσσονται στο ΚΟΤ) είναι 6,7 εκατ., ποσό που δικαιούται εξ ολοκλήρου η ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εντάσσονται αφενός όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΟΤ Α') και αφετέρου νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα με εισοδηματικά όρια ανάλογα με το πλήθος των μελών τους (ΚΟΤ Β'). Οι αιτήσεις για την ένταξη στο ΚΟΤ υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού προγράμματος της Η.ΔΙ.Κ.Α. κάθε χρόνο και κάθε φορά σε διάστημα ενός μήνα από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων καθώς και της ενδεχόμενης παράτασής της, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος των προϋποθέσεων ένταξης στο ΚΟΤ.
Για τις κατηγορίες δικαιούχων ισχύει έκπτωση 0,075 Euro/kWh (ΚΟΤ Α') ή 0,045 Euro/kWh (ΚΟΤ Β'), ποσά που αφαιρούνται από τα τιμολόγια που εφαρμόζει ο εκάστοτε προμηθευτής.
Τα Κοινωνικά Τιμολόγια χρηματοδοτούνται από το λογαριασμό των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου