Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Φ. Νικολόπουλος: Tίποτα δεν θα μας χαριστεί αν δεν το διεκδικήσουμε!

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
Με τη ευκαιρία των εκλογών για την εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΔΜΗΕ, θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και την έμπρακτη υποστήριξή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου. Τα τελευταία χρόνια η εταιρία αντιμετώπισε σημαντικές και δύσκολες προκλήσεις και αλλαγές, τις οποίες βίωσε – πολλές φορές με επώδυνο τρόπο – όλο το προσωπικό. Ταυτόχρονα δόθηκαν όμως και σημαντικές μάχες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων μας και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, αρκετές από τις οποίες κερδίσαμε. Τα σημαντικότερα από όσα πετύχαμε για τους εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία μέλη της, είναι:
-        Η τροποποίηση της Συμφωνίας Μετόχων (Shareholders Agreement) που διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας μας, έως ότου θεμελιώσουμε πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
-        Το ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισής μας, το οποίο το 2016 αποτέλεσε πρωτοπόρα δράση για τις εταιρίες του ομίλου ΔΕΗ.
-        Η εξασφάλιση ολόκληρου του τροφείου, χωρίς μείωση για το προσωπικό του ΑΔΜΗΕ, όπως έγινε στις άλλες εταιρίες του Ομίλου ΔΕΗ.  
-        Η χορήγηση οικονομικού βοηθήματος, μέχρι πενήντα χιλιάδες ευρώ (€ 50.000), σε οικογένειες  εργαζομένων που απεβίωσαν, για να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες.
-        Ο εκσυγχρονισμός του Κανονισμού Κατάστασης Προσωπικού, μέσω του οποίου διασφαλίζονται τα κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών και, σε αρκετές περιπτώσεις, εισάγονται ευνοϊκότερες για το προσωπικό διατάξεις.
-        Η διόρθωση του επιδόματος ευθύνης που χορηγούνταν επί σειρά ετών μειωμένο και η λήψη απόφασης από το ΔΣ, που αναμένω σύντομα να υλοποιηθεί, για απόδοση των αναδρομικών διαφορών.
-        Η αύξηση της αποζημίωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις του προσωπικού, μετά από πρόταση που προέκυψε με τη συμβολή εκλεγμένων μελών σωματείων και λοιπών συναδέλφων.
-        Η εξασφάλιση bonus για το 2018 για το όλο προσωπικό, ως επιβράβευση για την επίτευξη των στόχων της εταιρίας. Η δράση αυτή εφαρμόζεται για πρώτη φόρα και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αν και δυστυχώς ο λανθασμένος τρόπος με τον οποίο αποφασίσθηκε να χορηγηθεί, στον οποίο πρώτος και άμεσα αντέδρασα, μετέτρεψε μια θετική πρωτοβουλία σε πηγή δυσαρέσκειας και αισθήματος αδικίας για τους εργαζομένους. Παρ’ όλα αυτά θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τον διορθώσουμε. 
 
Κυρίως, όμως ξεκαθαρίσαμε την αδιαπραγμάτευτη θέση μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ, από όπου και αν αυτή προέρχεται ή προέλθει στο μέλλον.
Κατά τη διάρκεια της θητείας μου  προσπάθησα, με τη δύναμη της μιας ψήφου στο ΔΣ, να συμβάλω στη διατήρηση της εργασιακής ηρεμίας με μοναδικό στόχο το όφελος των εργαζομένων και της εταιρίας, γιατί όπως ξέρουμε όλοι, τα τελευταία χρόνια βιώσαμε γεγονότα που επέφεραν μεγάλη δυσαρέσκεια σε μεγάλο τμήμα του προσωπικού. Δεν υπέκυψα σε πιέσεις, αντέδρασα και συγκρούστηκα με όποιον τρόπο μπορούσα όταν θίχτηκαν τα δικαιώματά μας, εργάστηκα σταθερά και με συνέπεια για την προστασία των δικαιωμάτων μας και υπηρέτησα τη θέση για την οποία με επιλέξατε με εντιμότητα και ξεκάθαρες θέσεις με μόνο γνώμονα το καλύτερο δυνατό για όλους τους συναδέλφους και την εταιρία.
Όλοι γνωρίζετε ότι η παρουσία μου στην εταιρία είναι καθημερινή, η πόρτα του γραφείου μου είναι πάντα ανοιχτή για όλους ανεξαρτήτως τους συναδέλφους, χωρίς αποκλεισμούς, μεροληψία ή προκατάληψη, διατεθειμένος να συζητήσω οποιαδήποτε θέση, πρόθυμος να βοηθήσω με κάθε τρόπο, σε υπηρεσιακό ή και προσωπικό επίπεδο οποιονδήποτε το χρειαζόταν, με απόλυτο σεβασμό και χωρίς τυμπανοκρουσίες.
Για μια ακόμη φορά λοιπόν, ζητώ την ανανέωση της εμπιστοσύνης και την ψήφο σας, μέσω της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ στην οποία συμμετέχω, ώστε να έχω την ευκαιρία να συνεχίσω μαζί με όλους σας την κοινή μας προσπάθεια και αγώνα για το εργασιακό μας μέλλον.
 
Στις εκλογές της 16ης Μαΐου, στηρίζουμε με την ψήφο μας την Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων ΑΔΜΗΕ, γιατί τίποτα δεν θα μας χαριστεί αν δεν το διεκδικήσουμε!
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
 
Φώτης Δ. Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου