Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΔΔΗΕ: Σε πλήρη λειτουργία το νέο σύγχρονο Κέντρο Διανομής Αμπελοκήπων

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε το νέο Κέντρο Διανομής Αμπελοκήπων, το οποίο αποτελεί το πιο σημαντικό έργο υποδομής σήμερα, για την αξιόπιστη, αποδοτική και ασφαλή λειτουργία του Δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας της πόλης της Αθήνας.

Όπως επισημαίνει ο διαχειριστής, με συνολική επένδυση, η οποία ανέρχεται στα 25 εκ. ευρώ, το νέο Κέντρο Διανομής και οι αντίστοιχες υπόγειες γραμμές υψηλής τάσης που έχουν διασυνδεθεί με αυτό, διασφαλίζουν με τον πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο, την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας και την αξιοπιστία τροφοδότησης  των καταναλωτών του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας. 

Πρόκειται για ένα έργο «πνοής», που εξασφαλίζει την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της πρωτεύουσας για τις επόμενες τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Παράλληλα, ενισχύεται η ευστάθεια του Συστήματος υψηλής τάσης της Αττικής, ενώ πλέον μπορεί με ευχέρεια να προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του ηλεκτρικού δικτύου, με την κατάργηση  παλιών υποσταθμών και την κατασκευή νέων, σύγχρονων, με πολλαπλά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τους καταναλωτές. Με τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι απώλειες δικτύου (η ηλεκτρική ενέργεια δηλαδή που εκχέεται στο περιβάλλον) περιορίζονται δραστικά, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και τη μείωση του ενεργειακού κόστους.

Τα νέα σύγχρονα Κέντρα Διανομής που κατασκευάζει ο ΔΕΔΔΗΕ σε ολόκληρη την Ελλάδα, λειτουργούν με καινοτόμες τεχνολογίες αυτοματισμού, αποτελούν τις πλέον φιλικές περιβαλλοντικές εγκαταστάσεις, είναι πλήρως εναρμονισμένα με το περιβάλλον και αναβαθμίζουν ενεργειακά, οικονομικά και αισθητικά τις περιοχές στις οποίες εγκαθίστανται.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με βασικό γνώμονα την αδιάλειπτη τροφοδότηση ολόκληρης της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και την προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα άνω του 1,2 δις ευρώ σε πενταετή βάση, το οποίο περιλαμβάνει σειρά κρίσιμων στρατηγικών έργων για τον εκσυγχρονισμό του Ηλεκτρικού Συστήματος της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι τα Κέντρα Διανομής, αποτελούν κτήρια στα οποία εγκαθίσταται εξοπλισμός που υποβιβάζει την υψηλή τάση σε μέση τάση, η οποία εν συνεχεία διανέμεται στις πόλεις με αμιγώς υπόγεια Δίκτυα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου