Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Αρχίζουν οι δοκιμές στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ! Εγκαθίστανται οι μηχανές

Επίσκεψη στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο θα
πραγματοποιήσει την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή τύπου χθες ο κ. Γιώργος Πόκκιας, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση και οι δοκιμές στη λειτουργία των μηχανών του εργοστασίου.
«Ενα μεγάλο αναπτυξιακό έργο εισέρχεται στην τελική ευθεία. Από τη ΔΕΗ έχει τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της υποδομής. Όταν θα λειτουργήσει το νέο εργοστάσιο στη Νότια Ρόδο θα λυθεί ένα πρόβλημα το οποίο διαιωνίζεται εδώ και πολλές δεκαετίες. Στόχος είναι το εργοστάσιο να παρέχει ηλεκτρική ..ενέργεια από το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Ο κ. Πόκκιας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε χθες το πρωί με το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο και τις αλλαγές που θα δρομολογηθούν για τις λαϊκές αγορές που με τη λειτουργία τους, δημιουργούν προβλήματα στην πόλη.
«Εκανα “ποδαρικό” σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις του δημάρχου με τους συνεργάτες του. Συζητήσαμε για τις λαϊκές αγορές. Του παρέδωσα τα σχέδια και τις προτάσεις μου για τις αλλαγές που αφορούν και τη δεύτερη μεγαλύτερη λαϊκή, που λειτουργεί στο νησί. Θέλουμε να δώσουμε μια λύση που θα εξυπηρετεί τους πολίτες», τόνισε ο κ.Πόκκιας.
Σε ερώτηση σχετικά με το χώρο που θα λειτουργεί η δεύτερη λαϊκή του νησιού, ο κ. Γιώργος Πόκκιας δήλωσε ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις μετά από δέκα ημέρες.
«Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις που θα συμβάλουν στη βελτίωση λειτουργίας της πόλεως. Με πίστη και θέληση θα τα καταφέρουμε. Η εικόνα της πόλης θα αναβαθμιστεί. Από τις αλλαγές που θα γίνουν θα κερδίσουν και οι μικροπωλητές. Θα αποσυμφορηθεί και η κυκλοφορία. Η εικόνα της πόλης θα αναβαθμιστεί», τόνισε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις καντίνες που θα λειτουργούν στις παραλίες.
«Χορηγήθηκαν αρκετές άδειες για λειτουργία καντινών το 2015. Ελπίζω πως θα παραχωρηθούν φέτος νωρίς οι παραλίες στο Δήμο Ρόδου. Αυτό θα μας βοηθήσει να κάνουμε καλύτερους σχεδιασμούς», τόνισε ο κ. Πόκκιας.
Σε ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της ανομβρίας, ο κ. Πόκκιας δήλωσε:
«Το φετινό χειμώνα δεν είχαμε τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις. Αυτό έχει επιπτώσεις στις καλλιέργειες. Αυτό προβληματίζει τους πάντες. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που έχουν ζημιές εξαιτίας της ανομβρίας. Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε συνεχώς συναντήσεις μαζί τους. Άλλωστε ετοιμάζουμε την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Γεωργίας κ. Μάρκου Μπόλαρη στη Ρόδο. Δίνουμε βάρος στον πρωτογενή τομέα και επιδιώκουμε να υπάρχει επάρκεια τοπικών προϊόντων στο νησί».
Με αφορμή την έλευση του νέου έτους ο κ. Πόκκιας ευχήθηκε να επιστρέψει η χαρά και η αισιοδοξία σε όλους.
“Εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι καλή για όλο τον κόσμο. Να φέρει στους πολίτες υγεία και χαρά και στη Ρόδο προκοπή και ανάπτυξη. Να υπάρχει ειρήνη. Είναι ώρα να επανέλθει το χαμόγελο και η αισιοδοξία σε όλους μας”, τόνισε ο κ. Πόκκιας.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου