Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΕΛΠΕ, Motor Oil και ΔΕΗ οι «ισχυροί» της ελληνικής οικονομίας το 2014

Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil και ΔΕΗ καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις του «TOP 50» των 1.000 μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων, βάσει κύκλου εργασιών, το 2014, στην έκθεση που κυκλοφόρησε η Direction Business Reports.
Αξιοσημείωτη είναι η εικόνα και άλλων μεγάλων ενεργειακών επιχειρήσεων της χώρας, όπως αυτή του ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος..
καταλαμβάνει την 9η θέση, της Coral στην 11η θέση, της ΕΚΟ στη 12η θέση, της ΔΕΠΑ στην 17η θέση, της ΕΛΙΝΟΙΛ στην 19η θέση, της ΤΕΡΝΑ στην 29η θέση και της ΜΕΤΚΑ στην 34η θέση.
Κέρδη προ φόρων
Η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική στη λίστα με τις επιχειρήσεις με τα υψηλότερα κέρδη προ φόρων για το 2014, καθώς ο κλάδος των υπηρεσιών είναι αυτός με τις περισσότερες εταιρείες. Συγκεκριμένα στη λίστα με τις 200 επιχειρήσεις με τα υψηλότερα κέρδη προ φόρων, ο κλάδος των υπηρεσιών κυριάρχησε με 97 εταιρείες και ποσοστό 48,5%, για να ακολουθήσει η βιομηχανία με 58 εταιρείες, ήτοι ποσοστό 29%, και το εμπόριο με 45 εταιρείες, δηλαδή ποσοστό 22,5%. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ ακολουθούν ο ΟΠΑΠ και η Olympia Development, η εταιρεία συμμετοχών του γνωστού επιχειρηματίας Πάνου Γερμανού. Την πεντάδα συμπληρώνουν ο ΟΤΕ και η Εθνική Πανγαία.
Πρωταγωνιστές
Η έκδοση της Direction περιλαμβάνει και μία ενότητα με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής οικονομίας με την κατάταξη να βασίζεται στα κέρδη προ φόρων από το 2010 έως το 2014. Στον ιδιωτικό τομέα (εξαιρουμένων των εταιρειών του χρηματοπιστωτικού τομέα, των εταιρειών συμμετοχών και ακίνητης περιουσίας) στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι ο ΟΠΑΠ και ακολουθεί η Cosmote. Στην τρίτη θέση είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στην τέταρτη η Jumbo και την πεντάδα κλείνει η Folli Follie.
Στο δημόσιο τομέα, την πρώτη θέση καταλαμβάνει η ΔΕΠΑ και ακολουθούν η ΔΕΗ, ο ΑΔΜΗΕ, η ΔΕΣΦΑ και η ΕΥΔΑΠ.


 http://energypress.gr/news/elpe-motor-oil-kai-dei-oi-ishyroi-tis-ellinikis-oikonomias-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου