Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

«Μπαταχτσήδες» και έχοντες «τζαμπατζήδες» που «κλέβουν» τη ΔΕΗ

Διακόσια εκατομμύρια ευρώ φέσι έχουν «φορέσει» στη ΔΕΗ «μπαταχτσήδες» με πολυτελείς μεζονότες και κερδοφόρες επιχειρήσεις. Είναι 20.000 οι έχοντες «τζαμπατζήδες».
Βίλα στην Πεντέλη με δύο πισίνες χρωστά στη ΔΕΗ 13.000 ευρώ. Πολυτελές εστιατόριο στο Σύνταγμα έκλεβε ρεύμα από κολόνα και «φέσωσε» την εταιρεία με 150.000 ευρώ, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Εθνος». 
Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο «Κλοπές ρεύματος και "φέσια" στη ΔΕΗ από έχοντες», στο στόχαστρο της επιχείρησης μπαίνουν 20.000 «μπαταχτσήδες», οι οποίοι αν και έχουν πολυτελείς πισίνες και κερδοφόρες επιχειρήσεις, εντούτοις δεν πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα «φέσια» των «τζαμπατζήδων» και τα δικηγορικά γραφεία

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι έχουν αφήσει «φέσι» ύψους 200.000 ευρώ και η εταιρεία τούς αναζητά για να εισπράξει τα ποσά. Κι όλα αυτά ενώ ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθα νοικοκυριά και μικροί καταστηματάρχες στριμώχνονται στις ουρές... της ΔΕΗ για να ρυθμίσουν τους απλήρωτους λογαριασμούς τους.
Το μεγάλο πρόβλημα της ΔΕΗ -σύμφωνα με το δημοσίευμα- δεν οι συγκεκριμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά τα ανείσπρακτα χρέη των 20.000 «μπαταχτσήδων» που έχουν χρήματα, αλλά δεν πληρώνουν. 
Ο μέσος όρος της οφειλής τους ανέρχεται γύρω στις 10.000 ευρώ και για αυτό το λόγο η ΔΕΗ προχωρά -ύστερα από διαγωνισμό- στην επιλογή 5 έως 10 δικηγορικών γραφείων για να τους κυνηγήσουν δικαστικά.

Πηγή: Το Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου