Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θέτει προ των ευθυνών της, τη Διοίκηση και την ιεραρχία του ΔΕΔΔΗΕ για το νέο σοβαρό ατύχημα

Συνάντηση προεδρείου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με υπουργό Π.Ε.Κ.Α. - Σοβαρό εργατικό ατύχημα

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη
συναντήθηκαν σήμερα τα μέλη του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, από τον οποίο είχαν ζητήσει να ενημερωθούν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με την πώληση του ΑΔΜΗΕ και την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ (σ/ν για τη «δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρισμού»).
Τα μέλη του Προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εξέφρασαν στον υπουργό καθώς και στον Γ.Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Κώστα Μαθιουδάκη και τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Αρ. Ζερβό, την κατηγορηματική αντίθεση των εργαζομένων που εκπροσωπούν, στα σχέδια διάλυσης του Ομίλου ΔΕΗ και επισήμαναν τις καταστροφικές συνέπειες της εκποίησης δημόσιας περιουσίας . Ακόμη τόνισαν , μεταξύ άλλων, τις δραματικές επιπτώσεις της εκχώρησης σε ιδιώτες των υδάτινων πόρων, η διαχείριση των οποίων συνδέεται άμεσα με την άρδευση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και κατ΄επέκταση με την αγροτική οικονομία.
Ενημέρωσαν επίσης τον υπουργό για τις αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης με την οργάνωση κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα και την έναρξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών με την κατάθεση και έναρξη της συζήτησης του σ/ν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.
 
Σοβαρό εργατικο ατύχημα
Τα ατυχήματα στην ΔΕΗ δυστυχώς δεν έχουν τελειωμό και για άλλη μία φορά οι εργαζόμενοι βρέθηκαν αγκαλιά με τον θάνατο .
Tο μεσημέρι της Δευτέρας 17/3/ 2014 έγινε έκρηξη σε διακόπτη υποσταθμού στην περιοχή Γέφυρα Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό έξι συναδέλφων, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται με βαριάς μορφής εγκαύματα. Οι άλλοι πέντε συνάδελφοι νοσηλεύονται επίσης αντιμετωπίζοντας σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τονίζει ιδιαίτερα και θέτει προ των ευθυνών της, τη Διοίκηση και την ιεραρχία του ΔΕΔΔΗΕ , για το νέο σοβαρό ατύχημα.
Ζητάμε την άμεση συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά αίτια του ατυχήματος γιατί εκτός από την εντατικοποίηση της εργασίας λόγω της έλλειψης προσωπικού πρέπει να ελεγχθούν και άλλα κρίσιμα -για την ασφάλεια των εργαζομένων- θέματα όπως αυτά των υπεύθυνων ασφαλείας και των ελλείψεων σε υλικά.
Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους μας και στις οικογένειές τους και τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση ελπίζοντας ότι το εργατικό ατύχημα δεν θα «αφήσει» κάποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να σημαδέψει τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου