Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Επισημάνσεις και προτάσεις για να μην έχουμε άλλες χαμένες ζωές συναδέλφων στη ΔΕΗ

Σεβόμενοι το θλιβερό περιστατικό της Μεγαλόπολης που δυστυχώς
συνεχίζει ένα οδυνηρό κύκλο εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους στην ώρα του καθήκοντος, η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ αφού πρωτίστως εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου, επισημαίνει για άλλη μια φορά το εξής:
- Μόνο με πιστή πιστή εφαρμογή των κανονισμών και των προβλέψεων ασφαλούς εργασίας του Π.Δ. 305/96 μπορούν να ελαχιστοποιηθούν τα εργατικά ατυχήματα. 
- Να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού ώστε να σταματήσουν να αναλαμβάνουν συμβασιούχοι με ελλιπή εκπαίδευση τις δύσκολες και επικίνδυνες εργασίες με συνέπεια να ρισκάρουν την ζωή τους.
- Βελτίωση των  εργασιακών συνθηκών  με περιορισμό της εντατικοποίησης της εργασίας και παράλληλα να πραγματοποιηθεί εκπαίδευση των εργαζομένων σε θέματα ΥΑΕ.
- Να γίνει πιο ενδελεχής έλεγχος στις εργολαβίες του Ομίλου ΔΕΗ και να κατανεμηθούν ευθύνες σε όσους εργολάβους  έχουν δημιουργήσει  κακοτεχνίες σε έργα συντήρησης και αποκάταστασης βλαβών σε Ενεργειακά Λιγνιτικά Κέντρα, στη Διανομή  και στους Σταθμούς Παραγωγής.
- Η διοίκηση της ΔΕΗ οφείλει να δείξει την ενεργή αλληλεγγύη της στην οικογένεια του άτυχου συναδέλφου και να την βοηθήσει  τόσο ψυχολογικά όσο  και οικονομικά.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 

Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ δεσμεύεται ότι θα πιέσει  την Διοίκηση 

και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή 

του υφιστάμενου πλαισίου ΥΑΕ και θα παλέψει για να 

υπάρξουν Γιατροί Εργασίας,  Τεχνικών Ασφάλειας 

και επιτροπές ΥΑΕ σε όλους τους χώρους εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου